28 Kasım 2012 Çarşamba

Mutlu Lokantası (Esat)

Herkese Merhaba,

Önceki postumda söylediğim gibi yazmaya devam ediyorum!

Bu seferki durağım, Esat Caddesi üzerinde bulunan Mutlu Lokantası. Konum olarak Esat Caddesi'nin sonlarına doğru sol tarafta bulunuyor. (Yeri gelmişken, yoğun bir cadde olduğundan park konusu zaman zaman sıkıntı olabilir. Ancak Vale mevcut.) Mekan 24 saat açık ve oraya gidemeyenler için ücretsiz paket servisi mevcut.

Mutlu Lokantası'nın oldukça geniş bir menüsü bulunuyor. Menüde; kömürde pişmiş döner, pide çeşitleri, kebap çeşitleri, tavuk çevirme, sulu yemekler ve çorbalar mevcut.(Kelle Paça, Ayak Paça, İşkembe ve Mercimek) Her yemeğin yanında, patates kızartması, salata ve cacık ikram ediliyor. Tatlı olarak ise kadayıf çeşitleri mevcut. İçecek olarak standart meşrubatları bulmanız mümkün. Evime yakın olması sebebiyle çok sık gittiğim ve eve paket söylediğim bir yer burası. Ancak burada, en beğendiğim yemeği, yani döneri anlatacağım. Daha önce defalarca aldığım bütün tavuk zaten bildiğiniz gibi. Ayrıca kendim hiç içmesemde çorbalarının çok başarılı olduğunu duydum. Özel olarak sabahları veya hızlı bir gecenin sonunda insanlar buraya çorba içmek için geliyorlarmış. Sulu yemekler konusunda bir yorum yapamıyorum maalesef.

Bir çoğunuzun bildiği üzere, Esat Caddesi aspavalarıyla yani dönercileriyle meşhur. Ancak bu cadde üzerinde döneri kömürde pişiren yer burası. Diğerleri kadar ünlü olmasada, özen ve lezzet konusunda meşhur Aspava'ların üzerinde bir yer olduğu kesin.

İşte menüm ve yorumlarım geliyor:

Önden ikramlar geliyor. Ancak bu fotoğrafta, döner ile birlikte gelen patates kızartması eksik. İkramlar zaten aspavalardan alıştığımız standart ikramlar. Ancak cacığın oldukça koyu olması beni biraz şaşırttı. Genelde ucuza kaçmak için oldukça sulu yapılır bilirsiniz. Bu anlamda cacık başarılı.

Burada o akşamki toplam menümü görüyorsunuz. Pide üzerine döner, patates kızartması, salata, cacık ve kola. Patates geldikten sonra, birde salçalı sos istedim üzerine. Patates sıcak olsa da taze kızarmadığı için bu şekilde daha lezzetli oluyor diyebilirim ancak tercih meselesi tabi.

Şimdi ana yemek olan dönere geliyorum. Döner gerçekten Ankara'da yediğim en başarılı döner diyebilirim. Kömürde pişmenin verdiği tat ve koku, gazlı ocakta pişen dönerle hiç bir zaman bir olmuyor. Ayrıca dönerin gerçek bir yaprak döner olduğunu düşünüyorum. Zira kat kat etler görülebiliyor ve döner enli kesiliyor. (Kısa  bir açıklama: Yaprak dönerde kıyma bulunmaz veya tutması için eser miktarda konulur. Ayrıca döner yuvarlak değil, enine yani dikdörtgen olarak kesilir.) Yine çok başarılı bulduğum bir diğer konu, diğer aspavalardaki gibi daha önce kesilip yağın içinde beklemiş değil, sipariş üzerine kesilmiş olması. Aklıma gelmişken, porsiyonlar tartılarak servis ediliyor. Döneri İstanbul Tahtakale'deki Zümrüt Büfe ve Hocapaşa'daki Kasap Osman'dan sonra 3 numarama koydum! 

Gördüğünüz gibi, mekanın ortamı bir esnaf lokantasını andırıyor. Günün her saatinde müşteri oluyor. Bu fotoğraf karşılaştığım en az kalabalık zamanlardan biriydi sanırım. Hızlı ve lezzetli bir yemek için günün her saati aile ile de gelinebilir. Ayrıca servis çok iyi ve çalışanları gayet saygılı kişiler.

Fiyatlar çok çok makul olmasa da, çevreye göre normal seviyede. Ayrıca olaya sadece yiyecek değil lezzet boyutundan bakarsanız, verdiğiniz paranın fazlasını bile hakediyor. Ben bir porsiyon döner ve bir kola için 14 TL verdim. Aperatifler ikram olarak, ücretsiz servis ediliyor.

Özetlemek gerekirse, ilk gittiğimde çekinerek gittiğim ancak çok çok başarılı bulduğum bir yer. Döneri için özel olarak gelip denemeniz gerektiğini söyleyebilirim. Zira dediğim gibi, yediğim onlarca yer arasında 3 numaraya yerleşti. Ayrıca çok çeşitli yemek ve çorbalarıyla, aynı şeyi yemek istemeyen gruplar içinde ideal. Fiyatlarda lezzete göre çok iyi.

Ayrıntılı bilgi ve paket servis için:
Web: http://esatmutlu.com/index.html
Telefon: 0312 446 0 915





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder